Alarmare la incendii

Sistemele de alarmare la incendiu sunt absolut necesare pentru protejarea bunurilor materiale si a vietii. Instalarea unui sistem de detectie si semnalizare incendiu este obligatorie prin lege. La fel ca si supravegherea video, detectia si semnalizarea incendiilor au devenit, in unele cazuri, chiar obligatorii in temeiul Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor si Normativului privind securitatea la incendiu a construcţiilor P118/2-2013.
Centrale de alarmare si semnalizare la incendiu se impart in doua mari categorii: conventionale si adresabile. Centrala adresabila de avertizare incendiu indeplineste aceeasi functie ca si centrala conventionala, diferenta fiind reprezentta de modul de conectare al detectorilor, usurinta conectarii si identificarea usoara a alarmelor. Senzorii conventionali au nevoie de circuite separate de conectare cu centrala, spre deosebire de senzorii adresabili, care permit conectarea a pina la 125 de unitati pe acelasi circuit (bucla), centrala fiind capabila sa recunoasca si sa comunice cu fiecare echipament recunoscut dupa adresa unica.
Sistemele adresabile prezinta o mai mare flexibilitate la instalare,si prin folosirea unui sistem inteligent de cartografiere si localizare a tuturor elementelor sistemului, incendiul detectat poate fi localizat cu exactitate. De asemenea, prin comunicarea continua cu toate echipamentele componente ale sistemului, centralele pregatesc sistemul pentru a interveni prin activarea iesirilor (sirena de alarmare, sisteme de avertizare vocala, transmitatorul telefonic sau mijloacele de stingere automata si limitare a extinderii incendiului). Prin sistemul de acumulatori cu acre sunt echipate, centralele de incendiu pot asigura si alimentarea cu energie electrica a componentelor sistemului pentru anumite perioade de timp.
Sistemele de semnalizare si alarmare la incendiu functioneaza prin amplasarea detectorilor de fum, gaz sau temperatura in incaperile cu grad de risc ridicat de aparitie a unui incendiu. Informatiile transmise de acesti detectori sunt preluate si analizate de catre centrala sistemului, care actioneaza in functie de informatia primita, activand sirenele de alarmare si, prin interconectare cu celelalte sisteme de protectie, pot asigura deschiderea cailor de evacuare, evacuarea fumului, izolarea zonelor periculoase, pornirea instalatiilor de stingere a incendiilor, alrmarea detasamentelor de pompieri si a personalului instruit pentru interventia in aceste cazuri.
Atat pentru mediile uzuale cat si pentru cele ostile (temperaturi extreme, cu particule in suspensie, medii explozive, medii corozive sau toxice) oferim solutii tehnice ce vegheaza si intervin eficient in lupta cu focul.

Produse:


  • Proiectare si consultanta

  • Mentenanta

  • Detectoare de fum

  • Detectoare flacara

  • Detectoare fum in conducte

  • Detectoare cu mesaje vocal la alarma

  • Detectoare de gradient de temperatura

  • Detectoare temperature fixa

  • Bariere de fum

  • Sirene

  • Butoane de incendiu

  • Centrale